Bardzo Prosze pomocie !!!!!!!!!!
AniloraK!: Bardzo prosze o rozwiązanie tych przykładów potrzebuje na już
Oblicz x jeśli:
A)log
x25=2
B)log
x81=4
j)log
3x=−1
h)log
5x=3
15 gru 18:13
Mati_gg9225535:
logab=c
ac=b
15 gru 18:14
Mati_gg9225535: pamietaj o dziedzinie
15 gru 18:16
AniloraK!: w tym a bedzie log525=2?
a w drugim log381=4
a co z pozostałymi
15 gru 18:17
Artur_z_miasta_Neptuna:
no i leć tak dalej
15 gru 18:18
Artur_z_miasta_Neptuna:
x
1/2 = 3
√x = 3 −−−− x =

ile
15 gru 18:18
Mati_gg9225535:
odpowiedzią jest x=5
x=3 a nie cala postac logarytmu
c) D: x>0 ⋀ x≠1
x1/2 = 3
x1/2 = 91/2
x=9
15 gru 18:19
altXOR:
a) x2 = 25 ⇒ x2 = 52 ⇒ x = 5
b) x4 = 81 ⇒ x4 = 34 ⇒ x = 3
c) 1log2x = 12 ⇒ log2x = 2 ⇒ 22 = x ⇒ x = 4
d) 1log2x = 13 ⇒log2x = 3 ⇒ 23 = x ⇒ x = 8
Resztę robi się analogicznie.
15 gru 18:20