Napisz równania ogólne i kierunkowe prostych
pertz: Napisz równania ogólne i kierunkowe prostych zawierających przekątne prostokąta ograniczonego
podanymi prostymi
y=−1, x=4, y=−5, y=0
15 gru 16:27
Mati_gg9225535: cos pomyliles z tymi x i y
15 gru 16:28
Artur_z_miasta_Neptuna:
krok 1
narysuj wykres współrzędnych
krok 2
narysuj te proste
krok 3
wyznacz współrzędne wierzchołków prostokąta
krok 4
wyznacz równanie prostej przechodzącej przez dwa punkty (A i C)
wyznacz równane prostej przechodzącej przez dwa punkty (B i D)
krok 5
koniec zadania
15 gru 16:29
pertz: jak mam narysować te proste?
15 gru 16:32
pertz: no wie ktoś
15 gru 17:40
Artur_z_miasta_Neptuna:
nie wiesz co to za prosta y=0

albo x=4

to nawet dzieci w podstawówce wiedzą
15 gru 17:42