matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
U{2}{5xos^5x}
apsik:
obliczyć pochodną
2
5xos
5
x
15 gru 16:08
zośka:
2
f(x)=
?
5cos
5
x
0*5cos
5
x−2*5*5cos
4
x*(−sinx)
2sinx
f'(x)=
=
25cos
10
x
cos
6
x
15 gru 16:18
Artur_z_miasta_Neptuna:
co to jest xos
15 gru 16:18
zośka:
2
No chyba, że f(x)=
?
5x*cos
5
x
15 gru 16:19