matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Witam
Majonez:
Jesli z tej funkcji y=−x
2
−x−3 Delta wychodzi 13 Jak bedzie wygladac x
1
i x
2
?
15 gru 16:04
zośka:
Δ=1−4*(−1)*(−3)=1−12=−11
15 gru 16:06
zośka:
Δ=1−4*(−1)*(−3)=1−12=−11
15 gru 16:06
Piotr:
delta nie wychodzi 13.
15 gru 16:07