matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szescian
basia:
Proszę o pomoc Oblicz objętość sześcianu o przekątnej podstawy równej 8.
15 gru 15:26
Mati_gg9225535:
V=a
3
d=a
√
2
d=8 8=a
√
2
8
8
√
2
a=
=
= 4
√
2
√
2
2
V=
15 gru 15:39