matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hej prosze o pomoc w zadaniu
jan:
wyznacz cztery pierwsze wyrazy ciagu geometrycznego wiedzac ze a1=2 , q = 3
15 gru 13:58
PuRXUTM:
a
2
=a
1
*q=2*3=6 a
3
=a
2
*q=6*3=18 a
4
=...
15 gru 14:04