matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
dawid7547:
6x kwadrat = −5x
15 gru 12:02
Artur_z_miasta_Neptuna:
zapisz to po ludzku
:
https://matematykaszkolna.pl/forum/przyklady9.html
15 gru 12:02
olga:
6x
2
= −5x 6x
2
+ 5x = 0 x(6x+5) = 0 x = 0 v 6x+5 = 0 6x = −5
5
x = −
6
15 gru 12:04
błażej w.:
5
x=−
ale nie jestem pewien
6
15 gru 12:05