L'Hospital
bartekcmg: Obliczyć granicę metodą L'Hospitala:
lim x→0 [e
x −e
−x]/ sin2x =
na koniec wychodzi mi z tego 1/2 ,ale nie zgadza się to z odpowiedzią w książce
proszę o wskazówki
15 gru 11:59
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | ex + e−x | | 1+1 | | 2 | |
H = |
| = |
| = |
| = 1  |
| | 2cos(2x) | | 2*1 | | 2 | |
15 gru 12:02
bartekcmg: no właśnie w tym mianowniku : tam jest przecież 2*2
15 gru 14:21
bartekcmg:
15 gru 14:48
bartekcmg:
15 gru 15:39
Krzysiek: cos(2*0)=cos0=1
15 gru 15:39
bartekcmg: o dzięki... no tak , nie wiem dlaczego ale na koniec za x wziąłem 1, a nie 0
15 gru 15:44