matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
ola:
Ciag (cn) jest okreslony wzorem:cn=n
2
−12n+40,gdzie n nalezy do N+. Zatem C2n+1=C2n+3 dla?
15 gru 11:49
Artur_z_miasta_Neptuna:
c
2n+1
= ... ile
c
2n+3
= ... ile
nie wiesz
dlaczego ... a co oznacza to c
n
=
n
2
− 12*
n
+ 40
15 gru 11:50