Wyznacz równanie prostej przechodzącej
jac121: Wyznacz równanie prostej przechodzącej przez punkty P i Q. Zapisz to równanie w postaci
Ax+By+C=0
a)P(6,2), Q(−3,6)
15 gru 11:44
Artur_z_miasta_Neptuna:
to równanie podziel przez B ... czyli będzie w formie A'x + y + C' = 0
podstaw współrzędne punktu P do równania
podstaw współrzędne Q do równania
wyznacz A' i C'
zapisz to równanie w wyjściowej formie ... gdzie A,B,C to liczby CAŁKOWITE
15 gru 11:49
jac121: już tak robiłem tylko wynik nie wychodzi
15 gru 11:53
Artur_z_miasta_Neptuna:
to napisz nam obliczenia
znajdziemy błąd
15 gru 11:54
jac121: −4=9a
a=−
23
2+−4+b
b=6
−y−−
23+6=0
a miało wyjść 4x+9y−42=0
15 gru 12:04
jac121: umie to ktoś?
15 gru 12:36
15 gru 12:41
MQ: | | 4 | | 2 | |
Poprawka : − |
| ≠− |
| oczywiście o to mi chodziło |
| | 9 | | 3 | |
15 gru 12:42
jac121: i tak nie nie wyjdzie wynik
15 gru 12:43
MQ: Wyjdzie −− "trust me, I am..."
15 gru 12:46
jac121: to no to wylicz to jak umiesz
15 gru 12:56