oblicz pochodną funkcji:
paula: oblicz pochodną funkcji:
sinx − cosx / sinx + cosx
15 gru 11:12
ICSP: w czym problem

Nie wychodzi ci poprawny wynik ?
Napisz obliczenia to ktoś sprawdzi czy są poprawne
15 gru 11:14
paula: wychodzi mi inny wynik niż w odpowiedziach
(cosx + sinx)2 + ( sinx − cosx) (cosx − sinx) / ( sinx+ cosx)2
po przekształceniach wychodzi mi w mianowniku: 2sinx2+ 2cosx2
15 gru 11:17
ICSP: mianownik :
(sin + cosx)2 = sin2x + 2sinxcosx + cos2x = 1 + sin2x
15 gru 11:33
AS: Rozwiąże zadanie,jeżeli podasz prawidłowy zapis (nawiasy)
15 gru 11:43
Artur_z_miasta_Neptuna:
sinx − cosx / sinx + cosx = sinx − ctgx + cosx <−−− i tyle
15 gru 11:44
Godzio:
| | π | |
sinx ± cosx = √2sin(x ± |
| ) |
| | 4 | |
Po maksymalnym uproszczeniu:
| | | | π | | π | | π | | π | | cos(x− |
| )sin(x+ |
| ) − cos(x+ |
| )sin(x− |
| ) | | | 4 | | 4 | | 4 | | 4 | |
| |
f'(x) = |
| = |
| | | |
15 gru 11:46