matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną funkcji:
paula:
sinx − cosx / sinx + cosx
15 gru 11:12
M:
21 sty 06:07
M:
25 sie 10:03
Leszek:
sinx −cosx
f(x) =
sinx +cosx
(cosx+sinx)(cosx+sinx)−(sinx−cosx)(cosx−sinx)
f ' (x) =
(sinx+cosx)
2
2
f ' (x) =
(sinx+cosx)
2
25 sie 10:24