matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potrzebuje przykład funkcji, której granica przy x dążącym do 0 będzie równa 1.
czarna1810l:
Pomocy
!Potrzebuje przykład funkcji, której granica przy x dążącym do 0 będzie równa 1.Podaj przykład funkcji, która nie jest wielomianem.
15 gru 11:02
ICSP:
sinx
f(x) =
x
e
− 1
f(x) =
x
masz dwie
15 gru 11:03
ICSP:
e
x
− 1
f(x) =
− poprawiam drugą.
x
15 gru 11:04