Pilne:(
Kasiulek: Ustal asymptomy hiperboli, dziedzinę i zbior wartosci, miejsce zerowe przedzialy
monotonicznosci przedzialy w ktorych funkcja maleje przedzialy w ktorych funkcja ma wartosci
dodatnie przedzialy w ktorych ma wartosci ujemne
f(x)= −3
x+5
f(x)=5
x−1 i do wszystkiego =4
15 gru 01:07
Artur z miasta Neptuna:
Kasilku ... zapisz to po ludzku

napisz na jakim poziomie edkacji jestes ... teorie
przejrzalas

wesz jak wyglada wykres hiperbolii
15 gru 08:28
Kasiulek: f(x)=−3 przez x+5
f(x)=5 przez x−1
Zero nawet podstawy:( Mam za zadanie zrobić to dla kogoś i proszę o pomoc:(
18 gru 19:48
PW: @Kasiulek: To osobliwe pomagać komuś, samemu nie wiedząc jak to zrobić.
W szkole średniej zakłada się, że wszyscy wiedzą jak wygląda wykres hiperboli
(tak samo zakłada się np. znajomość przebiegu funkcji k(x) = ax
2).
Wnioski w obydwu wypadkach wyciąga się tak samo: co będzie jeżeli wykres przesuniemy w lewo, w
prawo, w górę, w dół albo wykonamy symetrię względem z jednej z osi układu.
Tak też na to spójrz: wykres funkcji
poddano torturom
18 gru 21:35