Zbiór wartości , dziedzina
ferek: y=x2−3x−8 oraz y=x2−8x+18 . Dla obu funkcji kwadratowych Zb=R i D=R ?
15 gru 00:35
ICSP: nie istnieje funkcja kwadratowa dla której zbiorem wartości są y ∊ R


!
15 gru 00:38
olga: funkcja kwadratowa −−> wykres: parabola
wyobraź sobie jak wygląda parabola

zastanów się czy ramiona ma skierowane do dołu czy do góry i gdzie jest współrzędna
wierzchołka q. Masz najlepszą odpowiedź wtedy jak wygląda zbiór wartości
15 gru 00:44
ferek: o kurcze ... nie pomyślałem. 1. Zb=<
32;+
∞) a dla 2. Zb=<4;+
∞) tak ?
15 gru 01:04
ICSP: pierwsze źle (wezmę sobie x = 0 i już mam y = −8 )
drugie źle (biorę x = 4 i mam y = 2 )
15 gru 01:07
ferek: do 1 . <1214,+} a 2. <2;+) ?
15 gru 01:12
ferek: do 1 . <−12,25;+) − uciekł mi minus . a 2. źle zaraz poprawie
15 gru 01:20
ferek: chociaz nie 2. wg. moich obliczeń dobrze... chyba musze iść spać bo już mi cyfry w oczach
przeskakują
15 gru 01:22
ICSP: jutro przelicz na spokojnie i napisz
15 gru 01:24
ferek: ok

Dzieki za pomoc , jutro sie odezwe.
15 gru 01:25