wielomiany - rozwiązanie
olu: 11x2 + 57 = 0
−4(x−5,5)(x+√3) > 0
baardzo proszę o rozwiązanie wielomianów!
14 gru 20:35
stereometria: x2=−57/11⇒x∊Φ
x=5,5 lub x=−pierwiastek(3)
14 gru 20:40
olu: bardzo dziekuje!
a w 2x
2+x−2 ≥ 0

coś dziwnego mi wychodzi...
14 gru 20:43
ICSP: 1o sprzeczne
2o −4(x−5,5)(x+√3) > 0 ⇒ (x − 5,5)(x + √3) < 0 ⇒ x ∊ (−√3 ; 5,5)
14 gru 20:43
Saizou :

liczę dla liczb rzeczywistych
a) 11x
2=−57 sprzeczność (pomyśl dlaczego)
b) −4(x−5,5)(x+
√3)>0
x−5,5=0 x+
√3=0
x
1=5,5 x
2=−
√3
x∊(x
2:x
1)
14 gru 20:44