matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
2sin5π/3 ?
michal:
ile to jest 2sin5π/3 ?
14 gru 20:32
ICSP:
2sin5π
2
=
sin5π = 0
3
3
14 gru 20:36
Saizou :
5π
√
3
2sin(
)=2sin(300)=2sin(270+30)=−2cos30=−2*
=−
√
3
2
2
14 gru 20:36