kombinacja
Marta: na ile sposobow mozna wybrac bez powtorzen 8 kart z tali 24 kart bardzo prosze o dokladne
rozwiazanie
14 gru 18:55
aniabb:
jak w tytule ..kombinacje
| | 24! | | 17*18*19*20*21*22*23*24 | |
= |
| = |
| =.... |
| | (24−8)!*8! | | 1*2*3*4*5*6*7*8 | |
14 gru 18:58
Marta: i co dalej z tym? wogole tego nie rozumie a to studia
14 gru 18:59
aniabb: poskracać co się da i wyjdzie 735471
14 gru 19:01
14 gru 19:02
Marta: Jak skracam to wychodza mi bardzo duze liczby
14 gru 19:16
aniabb: bo dużo możliwości 735 471 to sporo
14 gru 19:18
Marta: 18 przez 9 20 przez 10 22przez11 24przez2 tak?
14 gru 19:19