Znaleźć asymptoty funkcji
anguu: Znajdź asymptotę funkcji f(x) = 4x + 1/x
bardzo proszę o pomoc!
14 gru 18:11
Eta:
| | 1 | | 4x+1 | |
f(x)= 4x+ |
| ? czy f(x)= |
| ? |
| | x | | x | |
14 gru 18:14
aniabb: pionowa x=0
ukośna y= 4x
14 gru 18:14
MQ: Eta − zamiast pytać, traktuj każdy wpis dosłownie −− wtedy się może niektórzy nauczą
używać nawiasów w zapisie liniowym.
Ja zawsze biorę każdy wpis za dobrą monetę −− nawet jeśli podejrzewam, że komuś się nie chciało
użyć nawiasów.
14 gru 18:23
aniabb: ja zależnie co mi się skojarzy pierwsze
14 gru 18:24
Eta:
14 gru 18:29
anguu: f(x)= 4x+ (1/x)
nie wiem jak to zapisać zeby było 1/x normalnie ale eta to ten pierwszy wariant
a co do rozwiązania aniabb to pionowa tj y=4x tak mam w odpowiedziach
ale ja komplenie nie wiem dlaczego
sory za zły zapis ale pierwszy raz z tego korzystam
14 gru 18:37
Eta:

x=0 pionowa i y= 4x −−− ukośna
tak jak podała Ci aniabbb
14 gru 18:57
anguu: dziękuje bardzo, możliwe, że prof wysłał z błędem odpowiedź.
14 gru 19:03