wykonaj działania na przedziałach, zbiorach
wera: Wykonaj działania na przedziałach: (2, 5) ∪ 〈3, 8〉; (–
∞, 3) – (0, 9〉

–7, 8〉 ∩ 〈–7, +
∞)
Potrzebuje do pracy kontrolnej zupełnie tego nierozumiem ani .
Wykonaj działania na zbiorach: C – N, W ∪ NW, W ∩ R.
14 gru 17:28
wera: Wykonaj działania na przedziałach: (2, 5) ∪ 〈3, 8〉; (–∞, 3) – (0, 9〉; (–7, 8〉 ∩ 〈–7, +∞).
Potrzebuje do pracy kontrolnej zupełnie tego nierozumiem ani . Wykonaj działania na zbiorach: C
– N, W ∪ NW, W ∩ R.
14 gru 17:31
Krzysiek : CO wy mlodzi tak placzecie
co oznacza ten symbol U − oznacza sume przedzialow lub zborow albo tez inaczej spojnik lub
−czyli nalezy do jednego lub do drugiego no to jesli mamy (2,5)U<3.8>= (2,8>
Teraz ten symbol − lub inny zapis \ oznacza roznice przedzialow lub zbiorow ) . Odczytujesz to
tak w tym przykladzie . Nalezy do 1 przedzialu i nie nalezy do drugiego to zapiszemy ze
(−∞,3)\(0,9>=(−∞0>
Teraz co znacza ten symbol ∩− jest to iloczyn przedzialow lub zbiorow inaczej czesc wspolna .
Odczytujesz tak w tym przykladzie . Nalezy do piewrszego przedzialu czyli (−7,8> i
jednoczesnie nalezy do drugiego przedzialu czyli <−7,∞) to zapiszemy z e(−7,8>∩<−7,∞)=(−7,8>
Teraz zbiory liczb
N liczby naturalne , C−liczby calkowite .W liczby wynierne .NW liczby niewymierne , R − liczby
rzeczywiste
Oczywiscie wiesz jakie to sa liczby N, C W NW i R
To C−N =Cujemne jesli 0 zaliczy do liczb naturalnych a jesli nie zaliczymy 0 do liczb
natoralnych to C−N=Cujemne U{0} teraz W U NW =R natomiast W∩ R =NW . Naprawde soe przyloz
do tego bo to dopiero poczatek a tu takie klopoty . czesc
14 gru 20:19
ggtt: N∪C
5 mar 14:41