wartość logiczna
prośba: Oceń wartośc logiczną −32 = −9
Z odpowiedzi wybralam
Prawda ponieważ −32 = −3 * 3 = −9
Czy ktoś może powiedzieć czy dobrze i dlaczego?
14 gru 17:11
prośba: pomoże ktoś?
14 gru 17:30
olga: ma wartość logiczną 1
Jest to prawda
Gdyby było (−3)
2 wtedy byłoby inaczej (−3)
2 = (−3) * (−3) = 9
rozumiesz

?
14 gru 17:43
prośba: czyli minusa bez nawiasu nie podnosi sie do kwadratu?
14 gru 17:45
Mila: wyrażenie −32 należy rozumieć jako: (−1)*32=−1*9=−9
albo zapisac 0−32=0−9=−9
Na pewno tak stosujesz w takim przykładzie:
8−23=8−9=−1
14 gru 22:34
rom40: 101−x=100
14 gru 23:31
rom40: x−2=81
14 gru 23:32
rom40: x−2=81
15 gru 00:12
Mila: 10
1−x=10
2
1−x=2
−x=2−1
−x=1
x=−1
2) x
−2=81
3)x=81+2
15 gru 00:18
rom40: dziękii za pomoc
15 gru 07:07