matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
adrian:
Powiedzcie mi proszę, ile to będzie sinωt skoro t=0? Bo już nie wiem która z moich myśli jest poprawna, totalnie się pogubiłem.
14 gru 16:57
adrian:
Podpowie ktoś?
14 gru 17:17
Trivial:
podstaw t = 0. sin(ω*0) = sin(0) = 0.
14 gru 18:14