opisz 13 wyraz ciagu
zielonaa19: oblicz trzynasty wyraz ciagu arytmetycznego 0, 3, 6, 9, ... RATUNKU

!
14 gru 16:09
Mati_gg9225535:
a1=0
r=3
a13=a1+12r
14 gru 16:11
Artur_z_miasta_Neptuna:
to jest ciąg arytmetyczny
a
13 = a
1 + (13−1)r = 0 + 12*r
a ile wynosi 'r'
14 gru 16:11
zielonaa19: to juz koniec tego zadania dalej juz nic nie ma
14 gru 16:13
Artur_z_miasta_Neptuna:
to jest pytanie do Ciebie −−− jak wyliczyć 'r'
14 gru 16:21
zielonaa19: Szczerze? nie mam pojecia
14 gru 16:37
123: A wiesz co to jest róźnica ciągu arytmetycznego?
14 gru 16:39