Różne z liceum
poziomka: Witam proszę o pomoc w paru zadaniach

1. Dane są przedziały A = < −6,2) B = < −3 , 3 ) wyznacz AuB, A n B , A/ B , B/ A
2. Doprowadź do jednej potęgi : (( 2
3 * 5
−2 )
−3 )
−3 * (5
2 * 2
−5) / (2
3 * 5
−2 )
−3))
3. W czasie ferii w ośrodku były 4 turnusy . W pierwszym uczestniczyło 80 osób ,w drugim o 20%
mniej niż w pierwszym. Liczba uczestników trzeciego była o 25% większa niż liczba uczestników
drugiego turnusu a w ostatnim uczestniczyło 75 % liczy osób z trzeciego turnusu. Ile osób
łącznie było w ośrodku?
14 gru 15:46
zośka: A∪B=<−6,3)
A∩B=<−3,2)
A\B=<−6,−3)
B\A=<2,3)
14 gru 16:53
zośka: zad3)
I − 80
II− 80−20%*80=80−16=64
III − 64+25%*64=64+16=80
IV − 75%*80=60
łącznie: 80+64+80+60=284
14 gru 17:04