matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Amien na ikoczyn
Ola:
Zamien na iloczyn 2sin
2
x +
√
3
sin2x−1 nie moge wlasc na zaden sensowny pomysl, caly dzial jest czarna magia
14 gru 14:42
Artur_z_miasta_Neptuna:
√
3
√
3
sin2x = 2*
sin2x = 2*cos30
o
*sin2x
2
1
2sin
2
x − 1 = −cos2x = −2*
cos2x = −2*sin30
o
*cos2x
2
2*cos30
o
*sin2x − 2*sin30
o
*cos2x = −2*(sin (30
o
− 2x)
14 gru 15:11