matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoże mi ktoś ?
Kasia:
czy wie ktoś jak to obliczyc
3
−3
√
3
−12 − 3
√
3
−2
14 gru 13:23
aniabb:
=6
√
3
+24
14 gru 13:28
zośka:
9(
√
3
+2)
9
√
3
+18
−3
√
3
−12−
=−3
√
3
−12−
=−3
√
3
−12+9
√
3
+18=6
√
3
+6
(
√
3
−2)(
√
3
+2)
3−4
=6(
√
3
+1)
14 gru 13:35
Kasia:
dziękuje
√
5
−1
liczby
i
√
5
+1 to liczby
4
a) przeciwne b)równe c)wymierne d)wieksze od 1
14 gru 13:53