matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
kasia:
log
2
5
x + 3= 2log
5
x
2
14 gru 13:22
zośka:
log
5
x=t zał x>0 t
2
−4t+3=0
14 gru 13:29
aniabb:
log
5
x = t t
2
−4t+3=0 delta t1 t2 i odstawiasz
14 gru 13:29
zośka:
skorzystałam tam z własności log
a
x
n
=nlog
a
x
14 gru 13:30