napisz wzór funkcji liniowej której wykres przechodzi przez punkty...
naj0rsza: Napisz wzór funkcji liniowej, której wykres przechodzi przez punkty o współrzędnych A = (1,3),
B = (−3;−5). następnie narysuj jej wykres , znajdź miejsce zerowe, określ monotoniczność i
określ przedziały, w których funkcja przyjmuje wartości dodatnie, a w których ujemne . prosze
o pomoc, mam z pół godziny by mieć rozwiązanie..
14 gru 13:18
14 gru 13:23
aniabb:

y=2x+1
mz −1/2
rosnąca
x>−1/2
x<−1/2
14 gru 13:25
naj0rsza: mam zaległe prace do oddania,zostało mi 5 zadań z matmy których nie jestem w stanie teraz
obliczyc bo mam pół godz,a nie zbyt w matematyce jestem dobra.. mógłbys mi to rozwiązac?
byłabym wdzięczna..
14 gru 13:26
aniabb:
y=ax+b
−5=−3a+b
3=a+b
−−−−−−−−− odejmujesz
−8 = −4a
a=2
b=1
y=2x+1
Mz 2x+1=0
x=−1/2
reszte widać
14 gru 13:46