matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Spr tozsamosc
Ola:
Sprawdz tozsamosci, wypisz zalozenia
1−Cosx
x
=tg
sinx
2
14 gru 12:14
zośka:
x
π
zał. sinx≠0 oraz
≠
+kπ stąd ogólnie zał. x≠kπ
2
2
x
1−(1−2sin
2
)
2
x
sin
2
x
L=
=
=tg
=P
x
x
2sin
cos
2
2
x
cos
2
2
14 gru 13:01
Ola:
x
Skad cosx= 1−2sin
2
2
14 gru 14:57