pomocy
Zuza:
| | 4−8√3 | |
liczbę |
| mozna przedstawic w postaci  |
| | −4 | |
a) −1−4
√3
b)−1+2
√3
c)−2+
√3
d) −1−2
√3
14 gru 12:12
aniabb: b
14 gru 12:13
Zuza: a jak to trzeba rozpisac ?
14 gru 12:15
aniabb: | 4−8√3 | | 4 | | −8√3 | |
| = |
| + |
| = −1 + 2√3 |
| −4 | | −4 | | −4 | |
14 gru 12:17
Zuza: dzieki
| | 1 | | 1 | |
liczba |
| + |
| jest równa  |
| | 5+√3 | | 44−22√3 | |
14 gru 12:21
14 gru 12:23
Zuza: boze sorki miało byc : to liczba
a) wymierna
b) naturalna c)niewymierna
d) wieksza od 1
tylo ze musze miec to tez rozpisane
14 gru 12:28
aniabb: poprawka wynik to 7/22
14 gru 12:29
aniabb: a) wymierna
14 gru 12:29
Zuza:
zapisz wyrazenie w prostszej postaci: 23√81−33√24−3√375
−−−−−−−−−−−−−−
5 3√192−3√300
14 gru 12:36
aniabb: na dole jest chyba 3000
| 63√3−63√3−53√3 | |
| = 1/2 |
| 203√3 −103√3 | |
14 gru 12:45
Zuza: tak tak 3000
14 gru 12:49
Zuza:
| | 1 | |
iloczyn |
| *81 3 * √3 jest równy  |
| | 95*√27 | |
14 gru 12:52
aniabb: 3
14 gru 12:59
Zuza: odp sa takie :
b) 3 (do potegi −1)
c)3
1
d) 3(do potegi
12 )
14 gru 13:07
aniabb: i nie widzisz która
14 gru 13:11
Zuza: widze.
14 gru 13:13
aniabb: uff
14 gru 13:13
Kasia: | | √14+2√2 | |
x= |
| jest równa  |
| | √7+2 | |
14 gru 13:29
aniabb: √2
14 gru 13:32
Kasia: tak to trzeba rozpisac
| √14+2√2*(√7−2) | |
| |
| (√7+2)*(√7−2) | |
14 gru 13:38
aniabb: mozna... ale szybciej jest wyciągnąć z górnego √2 przed nawias
14 gru 13:40
Kasia: tylko ze ja to musze rozpisac i dalej co do tego napisałam wyżej ma być tak
| √14+2√2*(√7−2) | |
|  i nie wiem jak dalej  |
| 7−4 | |
14 gru 13:48
Adam: Aniubb mogłabyś spojrzeć na moje 2 pochodne?
14 gru 14:03