pomocy
Ko: | | −3x−9 | |
Wyznacz liczbę rozwiązań równania w zależności od parametru p : | |
| |=p |
| | x+2 | |
13 gru 20:19
Eta:
x≠−2
| | −3(x+3) | | x+3 | | x+2+1 | | 1 | |
| |
| |= 3| |
| |= 3| |
| |= 3|1+ |
| | |
| | x+2 | | x+2 | | x+2 | | x+2 | |
| | 1 | |
narysuj wykres f(x)=3|1+ |
| | |
| | x+2 | |
i podaj dla jakich "p" wykres f(x) ma punkty wspólne ( i ile) z wykresem g(p)=p
13 gru 20:24
Mateusz:
Korzystając z wartosci bezwzględnej:
| −3x−9 | | −3x−9 | |
| =p v |
| =−p dalej nalezy samemu dokonczyc  |
| x+1 | | x+2 | |
13 gru 20:25
Aga1.:
| | −3x−9 | | −3(x+2)−3 | | 3 | |
f(x)= |
| = |
| =− |
| −3 |
| | x+2 | | x+2 | | x+2 | |
Narysuj wykres y=f(x) −−kolor szary
następnie
y=If(x)I−−−kolor czerwony
i rysuj proste y=p, dla różnych p(kolor niebieski)i patrz ile punktów wspólnych ma wykres
czerwony z Twoim wykresem
13 gru 20:34
Eta:
13 gru 20:46