matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fun. kwadratowa
Aoos:
jak zabrac sie za to rownanie? −m
3
+3m−1=m. probowalam wyciagnac m przed nawias ale jakos mi nie wychodzi
13 gru 20:11
Aga1.:
−m
3
+2m−1=0 m
3
−2m+1=0 m
3
−m−m+1=0 m(m
2
−1)−1(m−1)=0 m(m−1)(m+1)−1(m−1)=0 (m−1)(m
2
+m−1)=0
13 gru 20:14