matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania
Kamyll:
Witam, jak moge rozwiazac te 3 rownania? 1.2x+3=6*
6
√
5
+x*
3
√
320
2.7
5
√
−4
=−2*
5
√
128
*x 3. 2x+
√
2
=1−
√
2
*x
13 gru 19:47
aniabb:
wiadome na jedną stronę, niewiadome na drugą
13 gru 21:01