Metodą graficzną ustal ilość rozwiązań równania
Bolek: | | 1 | |
Metodą graficzną ustal ilość rozwiązań równania : |( |
| )x−4|=3 |
| | 2 | |
13 gru 19:39
krystek: | | 1 | |
nakreśl funkcję y=( |
| )x−4 przesuń w dół o 4 jednostki |
| | 2 | |
następnie prostą y=3 i zobacz ile ma p wspólnych z wykresem
13 gru 19:43
Bolek: dzięki
13 gru 19:44
krystek: I znowu Wartośc bezwzględną (część pod osią OX odbijasz nad oś.
13 gru 19:44
krystek: Pamiętaj potem y=I........I i dopiero prostą y=3
13 gru 19:45
Bolek: ok dziękuję za pomoc
13 gru 19:47
krystek: Rozumiesz wszystko?
13 gru 19:48
Bolek: chyba tak. wykres jakiś dziwny mi wychodzi
13 gru 19:59