matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczanie pochodnej.
samuel:
oblicz pochodne funkcji a) f(x) =
√
x
2
+ 3
+
√
x
2
+ 5
b) f(x)= log
2
(x
3
− 1 +tgx)
13 gru 19:25
aniabb:
x
x
a) f'(x) =
+
√
x
2
+3
√
x
2
+5
3x
2
+1+tg
2
x
b) f'(x) =
(x
3
−1+tgx)ln2
13 gru 21:07