matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
malo:
2x −
√
6
=
√
6
x − 2
13 gru 19:24
Eta:
odp:
x= −1
bo: 2x−
√
6
*x=
√
6
−2 x(2−
√
6
)= −(2−
√
6
) x= −1
13 gru 20:53
aniabb:
2x−
√
6
x =
√
6
−2
√
6
−2
x=
= −1
2−
√
6
13 gru 21:04
Eta:
13 gru 22:05