macierz
Krzysiek: W zbiorze macierzy rzeczywistych znaleźć wszystkie rozwiązania równania:
X2=|4 0|
|0 9|
niech x=|a b|
|c d|
X2=|a2+bc b(a+d)|
|c(a+d) cb+d2|
wychodzi układ równań, którego nie potrafię rozwiązać:
a2+bc=4
b(a+d)=0 ⇒ b=0 v (a+d)=0
c(a+d)=0 ⇒c=0 v (a+d)=0
cd+d2=9
Przyjmuję b=0 co daje mi:
a2=4 ⇒ a=−2 v a=2
b=0
c(a+d)=0
cd+d2=9 ...
Mógłby mi ktoś pomóc?
13 gru 19:11
[C[Krzysiek]]: Halooo
13 gru 19:31
[C[Krzysiek]]: Haaaaalooooo ...
13 gru 19:58
[C[Krzysiek]]: Hop hop
13 gru 20:18
[C[Krzysiek]]: Nie, no bez jaj... Nikt mnie nie lubi
13 gru 20:41
[C[Krzysiek]]: Idę się zabić.
13 gru 21:04
Tusk: Fajna strona. Zaraz opodatkuje.
13 gru 21:12