ułamki
palinka :P: wieta jak to zrobić?
916−523=
12:313=
125:25=
5415−123=
2110+112=
256*317+3=
156:13−1910=
13 gru 17:55
asdf: wiem
13 gru 17:56
palinka :P: asdf tp możę jakaś pomoc?
13 gru 17:56
13 gru 18:02
13 gru 18:02
palinka :P: jestem tepa z matmy nie rozumiem jej wgl plis pomóżcie to rozwiązać...
13 gru 18:03
licealista: to czas to zmienić

to jest poziom podstawówki

przeczytaj to co wysłałem i spróbuj sama
zrobić
13 gru 18:05
palinka :P: jak bym wiedzieła to bym zrobiła.... nie każdy jest geniuszem, i dlatego powstają takie fora
zeby była pomoc
13 gru 18:06
licealista: a gdzie inicjatywa własna
13 gru 18:07
13 gru 18:08
Piotr:
ale wszystkiego nie umiesz?
− zamieniac na ulamek niewlasciwy
− sprowadzac do wspolnego mianownika
− mnozyc
13 gru 18:08
asdf: Zamien to na ulamek i do wspolnego mianownika, mnozenie to odwrotnosc dzielenia, czyli:
P.S. W podstawówce tego uczyli.
13 gru 18:09