Kwsadratowa
Majonez: Witam
Wyznacz wspolrzedne wierzcholka paraboli; y=−6x
2+2x+1
Delta wychodzi 28
| | −2 | | 1 | |
A wiec xw= |
| = |
| |
| | 2*(−6) | | 6 | |
Hmmm... Tak to mam zrobic?
13 gru 16:08
Artur_z_miasta_Neptuna:
√28 =
√4*7 = 2
√7 <−−− troszeczkę ladniej wygląda ... nie uważasz
13 gru 16:10
Majonez: Oj tam, wazne ze dobrze ^^
13 gru 16:11
Artur_z_miasta_Neptuna:
niby tak ... ale z drugiej strony:
| 1−tg 45o | |
| |
| (arcsin(π/2))2 − √1+2+3+...+n *ln (limx−>0 (1+x)1/x) | |
lepiej wyglada po prostu jako 0 ... nie sądzisz
13 gru 16:15
13 gru 16:16
Majonez: Artur, nie miażdż mi mojego mózgu takimi dzialaniami. Ja prosty chlop, nie szukam klopotow
13 gru 16:17
Majonez: Mam tak zlansowany umysl juz od tego, ze zobacz jaki wymyslilem sobie tworczy nick
13 gru 16:18
Majonez:

Mniej wiecej, (tutaj mi fest ciezko narysowac) Cos takiego?
13 gru 16:29
ICSP: gdzie ty we wzorze na yw masz √Δ ?!
13 gru 16:31
13 gru 16:34
ICSP: masz się uczyć matematyki a nie tworzyć własna

Jak nie możesz się nauczyć na pamieć jednego wzoru to chociaż korzystaj z tablic
13 gru 16:34
Majonez: Spokojnie czlowieku, musze was troche pomeczyc bo nikt inny mi nie sprawdzi moich "dzieł" hehe
W was ostatnia nadzieja ze cos madrego mi wyjdzie. Czyli yw=76 ? Bo tak na wolframie
jest napisane
13 gru 16:39
13 gru 16:40
Majonez: | | −b | | −Δ | |
A wzory mam przed soba xw= |
| i yw |
| |
| | 2a | | 4a | |
I przepisujac te wzory widze swoj blad. −Δ a nie −
√Δ. Durnym
13 gru 16:41
ICSP: no wreszcie zauważyłeś
13 gru 16:43
Majonez:
13 gru 16:45