predkosc czas
kon rafau: Wojtek i jego siostra Jola chodzą do tej samej szkoły. Wojtek wyszedł ze szkoły do domu o
godzinie 13:00 i poruszał się ze stałą prędkością 6 km/h. Jola wyruszyła o godzinie 13:20 i
poruszała się z prędkością 8 km/h. Okazało się, że doszli do domu o tej samej godzinie.
a.) o której się w domu stykneli?
b.) w jakiej odległości szkoła znajduje się od domu
c)w jakiej odległości od domu znajdowała się jola o godz 14:05
13 gru 13:22
Artur_z_miasta_Neptuna:
d = vw*tw
d = vj*tj
vw = 6km/h
vj = 8km/h
tw = tj + 20 min
wyznacz tj
13 gru 13:26