problem czytania ze zrozumieniem
Oleq: Czesc, czy macie tez tak ze podczas czytania czegos w momencie kiedy przechodzicie do kolejnych
zdan, poprzednie po prostu umykaja z pamieci i w rezultacie nic nie pamietacie z czytanego
tekstu ? Czy da sie to w jakis sposob poprawic ?
12 gru 23:55
Mati_gg9225535: czytac od nowa... c; albo po prostu czytaj w ciszy i w otoczeniu gdzie dookola jest ograniczony
jakikolwiek ruch

staraj sie skupic na tym co czytasz nieustannie wyobrazajac sobie to o
czym czytasz

tak jakbys uczestniczył w wydarzeniach lub je obserował
13 gru 00:12
Oleq: ok postaram sie tak robic ale na poczatku bardzo wolno mi to bedzie szlo prawda ? Czy w miare
jak bede w ten sposob czytac poprawi mi sie szybkosc przyswajania materialu czy zawsze juz
bede musial czytac kilka razy ten sam text ? Denerwuje mnei troche ze inni raz cos przeczytaja
i juz moga na ten temat rozmawiac, a ja musialbym to wykuc na pamiec
13 gru 00:23
Krzysiek : Mowie teraz powaznie . Kup sobie takze tabletki na pamiec i koncentracje ,>sa takie
Nie wiem ile kosztuja ale powinny byc niedrogie . Albo tez kup sobie witamine B complex i
bierz jak tam pisze . I takze jak kolega radzi wyzej
13 gru 08:57
Oleq: ostatnio kupilem sobie tabletki Ginkofar ale chyba nic nie daja. Sprobuje witamine B complex
Dodatkowo mam tez tak ze jak ogladam wiadomosci w telewizji badz slucham radia to prawie nic z
tego nie pamietam, gubię się jak przechodzą ze zdania na zdanie. To jest tragiczne.
13 gru 12:52
Oleq: Naprawde ostatnie juz: Czy macie cos takiego tez ze podczas czytania tekstu nie mozecie sie na
nim skupic poniewaz myslicie o czyms innym, tzn o tym co byscie chcieli zrobic zaluzmy mi sie
bardzo podoba programowanie i obojetnie czego bym nie robil to caly czas mnie to dreczy aby
napisac jakis wyczesany program, albo zaluzmy wy jestescie dobzi z matematyki to caly czas was
"drecza" mysli czy zadanie ktore rozwiazalem mozna bylo lepiej rozwiazac albo na przod
myslicie o jakis zadaniach zamiast skupic sie na teksie. Moim zdaniem to nie jest pozytywne bo
bardzo obniza koncentracje, macie tez tak ? Da sie to jakos wyliminowac?
BTW. to nie jest zadna prowokacja, nei chce zwrocic na siebie uwagi, uwazam ze bog mnie obrazyl
najgorszym mozgiem
13 gru 13:19
Krzysiek : Moze czas do psychologa sie udac z tym problelem . Nie ma sie czego wstydzic . Np ludzie w
stanach maja osobistych psychologow i placa za to ciezkie pieniadze.
13 gru 13:28