matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyrażenie algebraiczne
wiper:
Przedstaw wyrażenie 4 − x
2
+ 2xy − y
2
12 gru 21:40
wiper:
w postaci iloczynu
12 gru 21:40
Aga1.:
4−(x
2
−2xy+y
2
)=2
2
−(x−y)
2
=(2−(x−y))(2+x−y)=
12 gru 21:44