matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania liniowe, macierze
Aga:
czy jest na ten kosmos jakiś łatwy sposób, zamiast przemnażania wszystkiego? (2m+13)x+(2m+18)y−5z=4m+1 (m+5)x+(m+7)y−6z=m+1 (−m−11)x−(m+15)y+(m
2
−5m+18)z=−4 a trzeba to rozwiązać stosując macierze
12 gru 21:03