matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pooomocccyy
Nicola:
Dany jest prostopadłościan ,ktorego przękatna jest rowna √89,a krawedzie podstawy 3 i 4. Oblicz długość wysokość tego prostopadłościanu
12 gru 20:43
dero2005:
D =
√
89
a = 3 b = 4 d=
√
a
2
+ b
2
= 5 h =
√
D
2
− d
2
= 8
12 gru 21:14