pochoda f(x)
mloda: | | 3√x | |
Hey.jak obliczyc pochodna f(x)= |
| .prosze nie wynik a pokazanie sposobu |
| | 2 | |
wyliczenia.dziekuje{
12 gru 20:27
Eta:

f(x)*k*g(x) to f
'(x)= k*g
'(x) , k −− stała
| | 3 | | 1 | | 3 | |
f'(x)= |
| * |
| = |
| |
| | 2 | | 2√x | | 4√x | |
12 gru 20:31
12 gru 20:31
Franek:
[f(x)*g(x)]' = f '(x)g(x)+f(x)g'(x)
| | f(x) | | f '(x)g(x)−f(x)g'(x) | |
[ |
| ]' = |
| |
| | g(x) | | g2(x) | |
12 gru 20:32
Eta:
Poprawię pierwszy zapis:
f(x)= k*g(x)
12 gru 20:32
mloda: Dziekuje za szybka odpowiedz
12 gru 20:33
Eta:
Ejj
Franek
12 gru 20:33
Piotr:
12 gru 20:35
Eta:
@
Franka
| | 2 | |
czy dla f(x)= |
| *x2 też tak będziesz liczył f'(x) ? |
| | 3 | |
12 gru 20:35
Franek: aaa... tak napisałem,by na przyszłość wiedziała
12 gru 20:35
Eta:
12 gru 20:36