matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeżeli jest ciągiem
Mikołaj:
Jeżeli z
n
jest ciągiem arytmetycznym, to również arytmetycznym jest ciąg: A.a
n
=z
n
+ 3 b. a
n
= z
n
2
c. a
n
= 3 z
n
2
+5 d. a
n
= − z
n
2
+1
12 gru 20:04
Mikołaj:
12 gru 20:20