matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
aaaaaaaaaaaa:
Pomocy przy macierzach
! Stosując macierz odwrotną wyznacz macierz X
3 4
−2 1
1 −2
1 0
5 −26
−3 14
*X*
2
=
12 gru 19:47
Krzysiek:
AXB
2
=C D=B
2
X=A
−1
*C*D
−1
jeżeli det A≠0 i detD≠0
12 gru 20:16