matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc z przeksztalceniu
Łukasz:
Witam czy mogłby ktoś pomoc mi w wyznaczeniu wyliczniu niewiadomych z ponizszych wzorow
1/2q x cos60 + S1 x cos30 = 0 −G + 1/2q x sin60 − S1 x sin30 = 0 G=60
12 gru 19:41