matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobienstwo
Patrycja:
Wiadomo, ze P(A)=0,4, P(B') = 0,3, P(AUB)=0.8 . Oblicz P(A∩B')
12 gru 19:03
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1747.html
12 gru 19:16
Patrycja:
tylko ze w ogole tego nie rozumiem, gdyby ktos mogl to rozwiazac to bylabym b wdzieczna...
12 gru 19:20