matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole powierzchni stozka
jaga:
14. Oblicz pole powierzchni całkowitej stożka, w którym kąt rozwarcia stożka ma miarę 60˚, a tworząca ma długość 24 cm.
12 gru 18:24
dero2005:
l = d = 24 r =
d
2
= 12 P
c
= πr(l + r) = 432π cm
2
12 gru 19:32